"Ik zat in een depressie en kon het moeilijk rijmen met mijn geloof. Ik riep het regelmatig uit naar God, vanuit diep vanuit mijn binnenste", “waar bent U nou, haal me hieruit!” "Ik voelde me erg machteloos, boos en intens moe..."

‘Wees niet bang, want Ik heb u vrijgekocht, Ik heb u bij uw naam geroepen, u bent van Mij. Als u door diepe wateren moet, zal Ik bij u zijn. Als u rivieren moet oversteken, zult u niet verdrinken! Als u door het vuur loopt, zult u niet worden verbrand, de vlammen zullen u niet verteren'.

God kan door de Bijbel heen letterlijk tot je hart spreken. Zo ervoer ik dit stukje uit Jesaja 43.

Toen ik dit stuk las en het zo recht binnen kwam, was dat in een donkere periode. Ik zat in een depressie en kon het moeilijk rijmen met mijn geloof. Ik riep het regelmatig uit naar God, vanuit diep vanuit mijn binnenste, “waar bent U nou, haal me hieruit!” Ik voelde me erg machteloos, boos en intens moe. Ik was gezegend met een prachtig gezin en wilde gewoon kunnen genieten. Geloof is niet alleen een gevoelszaak, dat bleek in deze periode nog meer. Ik voelde sowieso vrij weinig, het was erg leeg. Maar juist toen, terwijl ik deze tekst las, was het alsof God tegen me zei: “Susan, Ik laat jou nooit los. Hoe donker dit dal ook is en hoe lang het ook duurt voordat je eruit bent; Ik ben er. Ik draag je als het te zwaar word. Ik bescherm jou, niets zal jou kunnen scheiden van Mijn liefde”.

Dat is ook wat God tegen u/jou zegt: “Wat er ook is, kom naar Mij. Ik zal jou helpen, ook als je het niet ziet of voelt. Vertrouw Mij maar!”

Hij zal u sterken, omringen en nooit en te nimmer laten gaan!

Gods Zegen,
Susan Plaisier